Tema lunii ianuarie: conflictele

T

Legăturile pe care le formăm unii cu alții sunt un aspect central în viața noastră. Probabil toți știm deja studiul în care a fost raportat un număr de decese cauzate de singurătate comparabil cu decesele provocate de fumatul a 15 țigări pe zi (Holt-Lunstad et al., 2017).

Însă în orice relație interumană, conflictele sunt normale și inerente. Totuși, este util să știm cum să le identificăm, înțelegem, gestionăm, să le soluționăm pentru noi sau să le mediem pentru cei din jur și, în general, să le vedem ca pe o parte din relație și nu ca pe un final imuabil al ei.

În acest număr din Newsletterul APR, vă propunem următoarele articole:

  1. Conflictul intergenerațional: mit sau realitate?
  2. Metode de gestionare a conflictelor
  3. Diferențe individuale în gestionarea conflictelor
  4. Conflictele la locul de muncă

 

Referințe

Holt-Lunstad, J., Robles, T. F., & Sbarra, D. A. (2017). Advancing social connection as a public health priority in the United States. The American psychologist72(6), 517–530. https://doi.org/10.1037/amp0000103

Adelina Neagu

Absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației și a programului de masterat Sănătate Ocupațională și Performanța Resursei Umane, ambele din cadrul Universității București. Este preocupată de evaluarea psihologică și educațională, în special de reacțiile candidaților în urma procesului de selecție și de rolul emoțiilor în formarea acestor percepții.

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR