Tema lunii septembrie: Flexibilitatea mentală și schimbarea

T

Ultimii ani a fost nesiguri și destul de stresanti pentru toată lumea. Amintim cu această ocazie numărul din luna aprilie 2020 al NL APR pe tema Incertitudinea. Un lucru este clar: majoritatea dintre noi am experimentat schimbări masive în viața noastră. Am finalizat ceva deci am schimbat ceva.

Ceea ce numim începutul este adesea sfârșitul. Și a finaliza ceva înseamnă a începe altceva. Sfârșitul este de unde începem, dacă al-am parafraza pe poetul și dramaturgul T.S. Elliot.

Totuși, să ne întoarcem la domeniul nostru de interes: sanates mintală. Cea mai evidentă schimbare din nultimele decade o reprezintă implicarea tehnologiei în domeniul sănătății cu posibile avantaje și dezavantaje, afirmă vocile critice. De exemplu, Analizând efectele tehnologiei digitale asupra sănătății mintale, nu se ajunge la la concluzii sigure. De asemenea, psihologia a devenit o ramură interdisciplinară fără precedent.

În ce privește flexibilitatea cognitivă, poate vă interesează care sunt corelatele eurocomportamentale ale răzgândirii dintr-o perspectivă a inteligenței artificiale.

Schimbarea punctului de interes spre studiul neuroimagistic al tulburărilor mintale este un interes major al zilelor noastre. Devine acerbă necesitatea înțelegerii și poate chiar a asimilării unor concepte multidisciplinare de către psihoogi. În caz contrar, ne vor eclipsa astfel de cercetări în neuropsihologie, de exemplu. 

În titlurile celor mai multe articole noi din jurnalele de specialitate internaționale există cuvântul “iinovation”, iar dacă nu, în conținut se exemplifică ideea inovării. Doar un exemplu ar fi Cum psihologii pot ajuta la atingerea echității în îngrijirea sănătății: promovarea parteneriatelor inovatoare și a modelelor de furnizare a îngrijirii

Daca va încântă aceste subiecte, va propunem în continuare săparcurgeți articolele acestui număr pe o temă vastă:

 

Alte contribuții la Newsletter:

  • Recenzie științifică: Mihaela Abagiu, Asociația Choice
  • Copy Editor: Anemone Petrea, Asociația Choice
  • Graphic Designer: Sebastian Viscol, Asociația Choice
  • Coordonator Newsletter: Mihaela Abagiu, Asociația Choice.

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR