Tema lunii martie: Atașament și parenting

T

Dacă ar fi să ghiciți, de câte ori ați spune că ar trebui sterilizate sticluțele din care beau bebelușii? Poate că unii dintre voi vor spune că zilnic, dublați de alții, ce vor susține că săptămânal sau lunar. De ce nu, poate chiar la 2-3 luni. Spre surprinderea noastră, inițial, respectiv a voastră, în momentul parcurgerii acestor rânduri, nu există răspuns corect sau greșit!

Ați citit bine! Precum în orice instrument psihometric tradus și aplicat de studenți, în lucrările de licență, nu există vreo dihotomie iluzorie, ci un întreg spectru de sterilizat sticluțele bebelușilor: de la zilnic, în țări precum Norvegia, până la 6 luni sau 1 an, în Israel, sau chiar până la niciodată, dacă vorbim despre Suedia, Franța, Olanda sau Elveția. Vi s-ar putea părea că astfel de afirmații sunt scoase din joben. Ei, bine, iată că însuși prietenul nostru vechi și drag, Stuart Ritchie, descrie cum aceste „reguli” diferă de la un stat la altul, într-atât de tare încât nici nu se poate pune problema de consens științific.

Destul de intens…nu degeaba, Jenny Rogers și-a intitulat articolul pentru The Washington Post, din luna aprilie a anului 2019, „Parents are drowning in advice. Există fel de fel de sfaturi și păreri, în lumea parentingului, chiar un ocean. Vom opta pentru cartea detașării de context și de această dată și nu vom trage concluzii privind calitatea studiilor din lumea parentingului.

Nu ne putem abține, însă, din a menționa cazuri controversate precum tranziția de la a adormi un bebeluș pe burtă la a-l adormi pe spate, sau chiar poveștile îngrozitoare despre activitățile uneia dintre cele mai cunoscute megacorporații ale lumii, în cursa de promovare a formulelor de lapte, în detrimentul alăptării.

Acestea fiind stabilite, în numărul din această lună veți putea citi despre parenting. De această dată, însă, veți asista la un deep dive în lumea parentingului, ediția din luna martie fiind dedicată relației acestuia cu atașamentul. Așadar, fără a adânci suspansul, iată titlurile pe care le regăsiți în newsletter-ul nostru proaspăt:

 

Contribuții la Newsletter:

  • Recenzie științifică: Andreea Soare, Florina Vlad, Asociația Choice
  • Copy Editor: Alina Boca, Anemone Petrea, Alina Boca, Asociația Choice
  • Graphic Designer: Sebastian Viscol, Asociația Choice
  • Publicare: Sorina Naidin, APR
  • Coordonator Newsletter: Mihaela Abagiu, Asociația Choice.

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR