Anunț pentru contribuții de conținut NL-APR Septembrie

A

Dragi cititori, 

Newsletter-ul APR rămâne deschis la contribuții externe! Tema lunii septembrie este “Învățarea și emoțiile”. Mai multe sugestii de subteme care pot fi abordate în cadrul temei generale:

 • Învățarea și reglarea emoțională în școală;
 • Emoțiile și învățarea on-line;
 • Emoțiile în procesul învățării;
 • Anxietatea elevului și a profesorului în școală și cum le gestionăm;
 • Cum gestionăm depresia în școală;
 • Bullying și cyberbullying;
 • Stima de sine/ încrederea în sine și învățarea;
 • Punctele slabe și punctele forte în sistemul educațional, ce este funcțional și ce nu;
 • Schimbările în sistemul educațional, avantaje și dezavantaje;
 • Educația și inteligența artificială (AI).

Dacă vă încântă ideea de a vă implica, mai jos găsiți informațiile și pașii pe care trebuie să îi urmați.

Țineți cont de faptul că articolul trebuie adaptat mediului online. Newsletterul APR nu este revistă științifică, astfel că formatul articolelor nu trebuie să fie identic cu cel al unui studiu publicat într-un jurnal științific, nici să fie o mini-lucrare de licență sau dizertație, dar nici să fie pop-science. 

Articolul ar trebui să nu fie publicat și în altă parte.

Procedură:

Pasul 1:

Încercați să găsiți un subiect cât mai specific. De ex., în loc de a vorbi despre toate tulburările de alimentație, alegeți să vorbiți doar despre una, cea mai studiată în literatură. Puteți vorbi despre impactul unui fenomen, puteți analiza relația dintre două concepte/abordări/tehnici, informa cititorii despre ultimele descoperiri dintr-un domeniu, analiza critic un fenomen psihologic etc.

Țineți cont de faptul că majoritatea cititorilor NL APR sunt specialiști (practicieni, profesori universitari), prin urmare nu insistați prea mult asupra definițiilor, asupra părții introductive. Doar dacă este vorba despre un concept nou/rar discutat, detaliați aspectele teoretice definitorii.

Este preferabil ca articolul sa fie de maximum 4 pagini, fără cele 1-2 pagini cu referințele bibliografice citate în text conform stilului de citare A.P.A.

Exemple de articole NL APR, pentru a va forma o idee:

Ghiduri cu aspecte ce țin de redactare și prezentarea ideilor: 

https://docs.google.com/document/d/10CnEQVLD4EZYlQNmHBPkAqyGTo6RN3T1XxPzNLw6fXo/edit

https://docs.google.com/document/d/1Hcr2uOmzX17vh4GrJSSeoTm57JgQQmpMpA7-SWMvUSE/edit# 

Anunțați titlul articolului și o schiță, cu o lista cu referințe care va putea fi completată cu noi referințe pe parcursul feedback-ului, compusă din articole științifice, printre care pot fi meta-analize, revizii sistematice, experimente, studii longitudinale,  publicate recent, în format Google pană la data de 2 septembrie, ora 00:00 la link-ul: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/189jbhayT9r_-nNuL8tDna68mwCxFo5Va

la care veți primi acces.

Dorim să vă reamintim de standardele noastre pentru informații actuale și validate științific. Astfel, ne așteptăm ca și textele primite de la voi să fie în concordanță cu acestea.

Pasul 2:

Așteptați feedback-ul din partea echipei editoriale din Choice a Newsletter-ului, în același document. Noi vom analiza subiectul și bibliografia propuse. În urma acestui pas, veți afla dacă totul este în regulă sau dacă aveți modificări de făcut. Dacă aveți modificari de făcut, este dezirabil să le realizați în decursul a 1-2 zile. Dacă nu sunteți de acord cu comentariul primit prin fedback, prezentați motivul. Încurajăm schimbul de argumente. 

Veți mai primi și feedback editorial. Modificările să le realizați tot în decursul a 1-2 zile.

Pasul 3:

Trimiteți articolul finalizat până la data de 8 septembrie, ora 00:00 în același format Google drive la același link.

Pasul 4:

Articolul finalizat va fi încărcat pe același link, va ajunge iar la echipa editorială din Choice a Newsletter-ului și va trece printr-un proces de feedback, atât pe conținut, cât și pe aspect.

Pasul 5: 

Articolul va fi publicat în ediția din luna septembrie.

 1. Structura textului (Pot să nu existe numele rubricilor, ci doar conținutul aferent; de ex., introducerea poate sa existe fără a scrie la început “introducere” etc., rămâne la alegerea autorului).
 • Introducere – prezentați succint tematica prin cele mai importante informații care vor fi detaliate în cuprins.
 • Cuprins – Aici va exista conținutul (articolele) citat(e). Textul va prezenta acele informații fundamentale, conceptele cheie  pentru înțelegerea tematicii alese, fără detalii de prisos.

Pentru orice întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne contactați!

Mult spor!

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR