Anunț pentru contribuții de conținut NL-APR ianuarie

A

Dragi cititori, 

După o lună de vacanță de sărbători, va urăm un an nou cu ce-i mai bun. Vă mulțumim pentru contribuțiile din acest an și ne dorim să fim și mai motivați și inspirați în  scrierea de articole documentate științifice NL APR în 2022! 

Newsletter-ul APR rămâne deschis la contribuții externe! Dacă vă încântă ideea de a vă implica, mai jos găsiți informațiile și pașii pe care trebuie să îi urmați.

Tema lunii ianuarie este Emoțiile complexe”. 

Țineți cont de faptul că articolul trebuie adaptat mediului online. Newsletterul APR nu este revistă științifică, astfel că formatul articolelor nu trebuie să fie identic cu cel al unui studiu publicat într-un jurnal științific, nici să fie o mini-lucrare de licență sau dizertație, dar nici să fie pop-science. 

Articolul ar trebui să nu fie publicat și în altă parte.

Procedură:

Pasul 1:

Încercați să găsiți un subiect cât mai specific. De ex., în loc de a vorbi despre toate tulburările de alimentație, alegeți să vorbiți doar despre una, cea mai studiată în literatură. Puteți vorbi despre impactul unui fenomen, puteți analiza relația dintre două concepte/abordări/tehnici, informa cititorii despre ultimele descoperiri dintr-un domeniu, analiza critic un fenomen psihologic etc.

Țineți cont de faptul că majoritatea cititorilor NL APR sunt specialiști (practicieni, profesori universitari), prin urmare nu insistați prea mult asupra definițiilor, asupra părții introductive, doar dacă este vorba despre un concept nou /rar discutat, detaliați aspectele teoretice definitorii.

Este preferabil ca articolul sa fie de  maximum 4 pagini, fără pagina cu referințele bibliografice citate în text cu numere sau conform stilului A.P.A.

Exemple de articole NL APR, pentru a va forma o idee:

Ghiduri cu aspecte ce țin de redactare și prezentarea ideilor: 

https://docs.google.com/document/d/10CnEQVLD4EZYlQNmHBPkAqyGTo6RN3T1XxPzNLw6fXo/edit

https://docs.google.com/document/d/1Hcr2uOmzX17vh4GrJSSeoTm57JgQQmpMpA7-SWMvUSE/edit# 

Anunțați titlul articolului și o schiță, cu câteva referințe, articole științifice, printre care pot fi meta-analize, revizii sistematice, experimente, studii longitudinale, majoritatea  publicate recent, în format Google pana la data de 5 ianuarie, ora  00:00 la link-ul: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/189jbhayT9r_-nNuL8tDna68mwCxFo5Va

la care veți primi acces.

Dorim să vă reamintim de standardele noastre pentru informații actuale și validate științific. Astfel, ne așteptăm ca și textele primite de la voi să fie în concordanță cu acestea.

Pasul 2:

Așteptați feedback-ul din partea echipei editoriale din Choice a Newsletter-ului, în același document. Noi vom analiza subiectul și bibliografia propuse. În urma acestui pas, veți afla dacă totul este în regulă sau dacă aveți modificări de făcut. Dacă aveți modificari de făcut, este dezirabil să le realizați în decursul a 1-2 zile. Veți mai primi și  feedback editorial. Modificările să le realizați tot în decursul a 1-2 zile.

Pasul 3:

Trimiteți articolul finalizat până la data de 11 ianuarie, ora 00:00 în același format Google drive la același link.

Pasul 4:

Articolul finalizat va fi încărcat pe același link, va ajunge iar la echipa editorială din Choice a Newsletter-ului și va trece printr-un proces de feedback, atât pe conținut, cât și pe aspect.

Pasul 5: 

Articolul va fi publicat în ediția din luna ianuarie.

Structura textului:

  • Introducere – prezentați succint tematica prin cele mai importante informații care vor fi detaliate în cuprins.
  • Cuprins – Aici va exista conținutul citat. Textul va prezenta acele informații fundamentale, conceptele cheie  pentru înțelegerea tematicii alese, fără detalii de prisos.

Pentru orice întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne contactați!

Mult spor!

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR