În ediția Iulie 2021 a newsletterului APR & Choice,
✔️analizăm conceptul de sine și componentele acestuia în contexte variate (clinice, organizaționale, de marketing);
✔️explicăm legătura dintre diferite componente ale conceptului de sine: imaginea de sine, imaginea corporală, stima de sine, încrederea în sine;
✔️prezentăm intervențiile existente și eficacitatea lor.
Ca de obicei, venind în întâmpinarea voastră cu cele mai bune studii existente și sinteze cât mai corecte și obiective.
-
- Conceptul de sine. Interviu cu Eugen Secară, realizat de Victor Bohuș, Asociația Choice.
- Stima de Sine Organizațională – O Resursă Indispensabilă la Locul de Muncă? Bogdan Cocoș, Asociația Choice.
- Imaginea de sine la supravieţuitoarele cancerului de sân. Cristina Sînziana Trofin (licențiată în psihologie) și Daniel Cojocaru (psiholog clinician specializat în psihologia sănătăţii) – Laboratorul de Psihologia Sănătăţii şi Neuropsihologie Clinică (LPSNC), Universitatea din Bucureşti.
- Imaginea de sine globală, percepția corporală și încrederea în propria persoană. Cristina-Sînziana Trofin – Membru afiliat Laboratorului de Psihologia Sănătății și Neuropsihologie Clinică (LPSNC), Universitatea din București.
- Imaginea de sine şi încrederea în sine – implicaţii în comportamentul consumatorului. O scurtă trecere ştiinţifică prin conceptele şi ideile noi şi întâlnite mai des în literatura de specialitate. Nicolae Ioana Carmen, studentă în anul II la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti.
- Implicațiile uitatului în oglindă asupra imaginii de sine la pacienții cu tulburare dismorfică corporală. Izghirean Maria-Alexandra – licențiată în psihologie, Universitatea din București și Munteanu Elena – licențiată în psihologie și membru afiliat Laboratorului de Psihologia Sănătății și Neuropsihologie Clinică (LPSNC), Universitatea din București.
- Redefinirea granițelor sinelui: Terapia asistată cu substanțe psihedelice. Eugen Secară & Ioana Ivan.
- Stima de sine. Stare sau trăsătură? Theodora-Valentina Veșcă – Licențiată în Psihologie, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București.
Alte contribuții la Newsletter:
- Recenzie științifică: Mihaela Abagiu, Andreea Soare, Andreea Rățoi & Bogdan Cocoș, Asociația Choice.
- Copy Editor: Laura Bercea, Diana Ionescu, Asociația Choice.
- Coordonator Newsletter: Mihaela Abagiu, Asociația Choice.