Știrile Lunii Aprilie

Ș

Ne face plăcere să anunțăm desfășurarea celui de al 4-lea Congres Internațional de Terapie Rațional Emotivă (REBT) organizat intre 12 și 15 septembrie 2019 în Cluj-Napoca. Cei interesați de participare pot consulta site-ul http://www.rebt2019.org/rebt2019/index.php .

REBT este abordarea constitutiva a psihoterapiei cognitive și comportamentale (CBT), această terapie fiind astăzi cea mai răspândită formă de psihoterapie validată științific la nivel internațional. Primul congres REBT a fost organizat de către Albert Ellis în New York (cu participarea lui Aaron T. Beck și Donald Meichenbaum – fondatorii altor abordari constitutive ale CBT), iar celelalte doua congrese au fost organizate în SUA, la Keystone.

Așadar, acesta este primul congres de Terapie Rațional Emotivă pe care organizatorii (Albert Ellis Insituite, New York, SUA) au fost de acord sa-l organizeze în afara SUA.

Centrul pentru Studii de Psihoterapie Cognitivă (CSPC) organizează două evenimente prin care se oferă câte 10 credite COPSI participanților. Ambele evenimente vor avea loc în București.

  • „Tulburările de comportament alimentar” – 18 mai 2019

Acest eveniment va fi susținut de dr. Riccardo Dalle Grave – medic și psihoterapeut, specialist în alimentație și endocrinologie. Acesta va face o prezentare despre CBT-E (Enhanced Cognitive- Behavior Therapy), o psihoterapie bazată pe dovezi creată în anul 2000 de către CREDO (Centre of Researche on Disemination Oxford). Conform autorilor, acest tratament este adaptabil oricărei forme de tulburare alimentară.

Biletele pot fi achiziționate de aici.

  • „Terapia Cognitiv Comportamentală și Fobia Socială” – 25 mai 2019

Susținut de Andrea Gragnani, formator și supervizor în domeniul tulburărilor de anxietate de peste 20 de ani și directorul Școlii de Psihoterapie Cognitivă din Grosetto, Italia. Participanții vor putea înțelege mai bine stare mentală a celor cu fobie socială prin explorarea diferitelor modele teoretice explicative. De asemenea, vor învăța cum pot traduce în practică aceste modele folosind tehnici de tratament bazat pe dovezi.

Biletele pot fi achiziționate de aici.

Andreea Mirela Soare

Andreea Soare este studentă în anul III la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București și voluntar în cadrul departamentului Științific Choice.

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR