Stiri din psihologie

S

 

  1. Conferința Tilburg – Metode și Cultură în Psihologie, Universitatea Tilburg, 15 iunie, 2018

 

Anul acesta Universitatea Tilburg găzduiește o ediție aniversară a conferinței pe tema „Metodelor și Culturii în Psihologie”. Aceasta vine pentru a-l celebra pe Fons van de Vijver, academician de renume în cadrul acestei universități, ce urmează să se pensioneze în cursul acestui an. Conferința are loc pe data de 15 iunie, organizându-se simpozioane, prezentări ale lucrărilor de cercetare, dar și prezentări ale unor speakeri internaționali precum Jamis He (Germania), Velichko Fetvadjiev (Wellington), Byron Adams  sau Johnny Fontaine. Dacă vă pasionează domeniul culturii și metodologiei psihologice și vreți să vizitați din atracțiile Olandei, vă puteți înscrie până la data de 1 iunie 2018. Mai multe detalii aici.

2.  JSchoolResearcher Programme 2018 – Comunicarea: psihologia informației

Pentru cei încă la început de drum dar dornici de cunoaștere,  JSchool este o ofertă de nerefuzat. Programul pentru cercetătorii juniori începe cu o tabără de vară în perioada 8-15 iulie 2018, în Siena, Italia, pe o temă atractivă: Comunicarea: psihologia informației (Communication: The psychology of information).  În cadrul acesteia cercetătorii își definesc un proiect de cercetare și își alcătuiesc o echipă, conducând cercetarea împreună în următoarele 13 luni. Toate echipele își vor publica rezultatele în jurnalul Frontiers in Psychology și vor fi invitate la conferința anuală JRP, ținută de Departamentul de Psihologie din cadrul Universității Cambridge. Participanții au la dispoziție și posibilitatea de a urma un internship de 5 săptămâni la Cambridge. Grăbiți-vă, însă, fiindcă data limită a înscrierii este pe 4 mai! Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială.

3.  Festivalul Internațional de Educație FIEdu

Ești pasionat de educație? Festivalul Internațional de Educație FIEdu reunește anul acesta actori importanți din domeniu: cercetători, profesori, directori de școli, părinți și copiii, fiind un eveniment unic în Europa de Est. Scopul acestuia este de a promova colaborarea la un nivel internațional, fiind invitate nume mari ale experților în domeniul educației din Finlanda, Marea Britanie sau Statele Unite. Astfel Festivalul FIEdu vă așteaptă în Prahova pe 9 și 10 iunie și ateliere, prezentări, spectacole și sesiuni de networking, oferind pachete de bilete la prețuri atractive până pe 31 mai 2018. Pentru mai multe detalii puteți vizita pagina de facebook a evenimentului

4. Transylvanian Institute of Neuroscience (TINS)

S-a lansat Transylvanian Institute of Neuroscience (TINS)! Pentru toți pasionații de cercetarea experimentală în domeniul neuroștiințelor, acesta vine în ajutor sub forma unui institut de cercetare privat, non-profit, al cărui scop principal este studiul avansat al circuitelor neuronale. Printre principalele domenii  abordate de aceștia se numără științele cognitive sau inteligența artificială, în prezent activitatea lor fiind organizată pe trei departamente: Laboratorul de Inteligență Computațională Aplicată, condus de Dr. Cătălin V. Rusu, cel de Neuroștiințe Experimentale și Teoretice, avându-l cercetător principal pe Dr. Raul C. Mureșan și Laboratorul de Știința Rețelelor, condus de Dr. Maria M. Ercsey-Ravasz. Pentru detalii suplimentare despre activitatea celor de la institut, vă invităm să le consultați site-ul lor.

1 comentariu

Abonare

ABONAȚI-VĂ LA NEWSLETTER-UL APR


%d bloggers like this: