Anunț pentru contribuții de conținut NL – APR septembrie

A

 

Dragi cititori, 


Vă invităm să contribuiți pentru încă o dată la NL APR în colaborare Choice în luna septembrie. Mulțumim pentru colaborare atât Asociației Psihologilor din România, cât și echipei Choice și  contributorilor care au revenit de la an la an pentru a scrie articole documentate științific. 

Acestea fiind spuse, tema lunii seprembrie este “Flexibilitatea mentală și schimbarea” cu posibilele subteme:

 1. Flexibilitatea mintala (FM)și schimbarea mediului, 
 2. FM la copii, deficite în FM,
 3. FM și psihoterapia, 
 4. Neuropsihologia FM, 
 5. FM la copii, FM și invatarea, 
 6. Schimbarea și psihoterapia, 
 7. Schimbarea la job etc. 

Sunt 2 paliere care pot fi abordate separat sau împreuna.

Dacă vă încântă ideea de a contribui la Newsletter-ul APR, mai jos, găsiți informațiile și pașii pe care trebuie să îi urmați.

Țineți cont de faptul că articolul trebuie adaptat mediului online. Nu trebuie să fie o mini-lucrare de licență sau dizertație, dar nici să fie pop-science. Articolul ar trebui să nu fie publicat și în altă parte.

Încercați să găsiți un subiect cât mai specific și de actualitate. De ex., în loc de a vorbi despre toate tulburările de alimentație, alegeți să vorbiți doar despre una, cea mai studiată în literatură. Puteți vorbi despre impactul unui fenomen, puteți analiza relația dintre două concepte/abordări/tehnici, informa cititorii despre ultimele descoperiri dintr-un domeniu, analiza critic un fenomen psihologic etc.

Țineți cont de faptul că majoritatea cititorilor NL APR sunt specialiști (practicieni, profesori universitari), prin urmare nu insistați prea mult asupra definițiilor, asupra părții introductive. Doar dacă este vorba despre un concept nou/rar discutat, detaliați aspectele teoretice definitorii.

Este preferabil ca articolul sa fie de maximum 4 pagini, fără cele 1-2 pagini cu referințele bibliografice citate în text conform stilului de citare A.P.A.

Exemple de articole NL APR:

 

Ghiduri cu aspecte ce țin de redactare și prezentarea ideilor: 

https://docs.google.com/document/d/10CnEQVLD4EZYlQNmHBPkAqyGTo6RN3T1XxPzNLw6fXo/edit

https://docs.google.com/document/d/1Hcr2uOmzX17vh4GrJSSeoTm57JgQQmpMpA7-SWMvUSE/edit# 

 

Procedură:

Pasul 1:

Anunțați titlul articolului și o schiță, cu o listă cu referințe care va putea fi completată cu noi referințe pe parcursul feedback-ului (după caz), compusă din articole științifice, printre care pot fi meta-analize, revizii sistematice, experimente, studii longitudinale, publicate recent, în format Google pană la data de 7 septembrie ora 24:00 la link-ul: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/189jbhayT9r_-nNuL8tDna68mwCxFo5Va

la care veți primi acces.

Dorim să vă reamintim de standardele noastre pentru informații actuale și validate științific. Astfel, ne așteptăm ca și textele primite de la voi să fie în concordanță cu acestea.

Pasul 2:

Așteptați feedback-ul din partea echipei editoriale din Choice a Newsletter-ului, în același document. Noi vom analiza subiectul și bibliografia propuse. În urma acestui pas, veți afla dacă totul este în regulă sau dacă aveți modificări de făcut. Dacă aveți modificări de făcut, este dezirabil să le  realizați în decursul a 1-2 zile. Dacă nu sunteți de acord cu comentariul primit prin feedback, prezentați motivul. Încurajăm schimbul de argumente. 

Veți mai primi și feedback editorial. Modificările să le realizați tot în decursul a 1-2 zile.

Pasul 3:

Trimiteți articolul finalizat până la data de 13 septembrie ,ora 24:00 în același format Google drive la același link (se poate modifica articolul initial).

Pasul 4:

Articolul finalizat va fi încărcat pe același link, va ajunge iar la echipa editorială din Choice a Newsletter-ului și va trece printr-un proces de feedback, atât pe conținut, cât și pe aspect.

Pasul 5: 

Articolul va fi publicat în ediția din luna septembrie.

 1. Structura textului:
 • Introducere – prezentați succint tematica prin cele mai importante informații care vor fi detaliate în cuprins. 
 • Cuprins – Aici va exista conținutul (articolele) citat. Textul va prezenta acele informații fundamentale, conceptele cheie prezentate în articolele citate.
 • Concluzii – Scurte precizări despre importanța temei dezvoltate în cuprins și despre conținutul articolului. 

 

Pentru orice întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne contactați!

Mult spor și inspirație!

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR