TEMA LUNII APRILIE: UMORUL ȘI SĂNĂTATEA

T

Tocmai ce l-am rugat pe ChatGPT să ne ofere top 5 cele mai bune citate despre umor. Răspunsul său a fost unul pe măsură: „Oops! Our systems are a bit busy at the moment, please take a break and try again soon”. Poate chiar ar fi nevoie de o micuță pauză, din când în când, așa-i?

În alte știri poate la fel de pline de umor de calitate, Elon Musk, actualul deținător al Twitter, a dat „vrabia din mână”, sau, în acest caz, din sigla site-ului de socializare, pe…un Shiba Inu? Vom rămâne strict la aprecierea vizuală a acestui moment pe care miliardarul îl consideră nostim, fără să intrăm în feluritele polemici și discuții (poate nu chiar dintre cele mai amuzante) din jurul criptomonedelor.

În cazul în care nu ați fost prada farselor de 1 aprilie sau în cazul în care nu v-ați dat seama încă de la bun început de direcția lunii curente, newsletter-ul nostru v-a pregătit o ofertă cum rareori avem ocazia de a experimenta: un număr întreg dedicat legăturii dintre umor și sănătate. Pentru o explorare cu iz științific a umorului, acest construct de suflet al psihologiei pozitive (ramură ce, pe la începutul acestui an, a fost luată în vizor de către cercetători, în privința statutului ei de disciplină științifică – pentru mai multe detalii, recomandăm călduros lecturarea articolului open access din partea lui van Zyl și a colaboratorilor săi, 2023), iată cu ce vă invităm să vă delectați:

 

Alte contribuții la Newsletter:

  • Recenzie științifică: Mihaela Abagiu, Denisa Comănescu, Asociația Choice
  • Copy Editor: Alina Boca, Anemone Petrea, Asociația Choice
  • Graphic Designer: Sebastian Viscol, Asociația Choice
  • Coordonator Newsletter: Mihaela Abagiu, Asociația Choice.

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR