Anunț pentru contribuții de conținut NL-APR octombrie

A

Dragi cititori, 

Newsletter-ul APR rămâne deschis la contribuții externe! Dacă vă încântă ideea de a vă implica, mai jos găsiți pașii pe care trebuie să îi urmați.

Tema lunii octombrie este Adicții”. 

Procedură:

Pasul 1:

Citiți cu atenție ghidul scurt, actual, pentru scrierea unui articol pentru a evita eventualele neînțelegeri.

Anunțați titlul articolului și o schiță, cu câteva articole științifice, printre care pot fi meta-analize, revizii sistematice, experimente, studii longitudinale, majoritatea  publicate recent, în format Google pana la data de 2 octombrie la link-ul: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/189jbhayT9r_-nNuL8tDna68mwCxFo5Va

la care veți primi acces din partea echipei.

Dorim să vă reamintim de standardele noastre pentru informații actuale și validate științific. Astfel, ne așteptăm ca și textele primite de la voi să fie în concordanță cu acestea.

Pasul 2:

Așteptați feedback-ul din partea echipei editoriale din Choice a Newsletter-ului, în același document. Noi vom analiza subiectul și bibliografia propuse. Veți primi feedback științific pe draft și pe articolul final.În urma acestui pas, veți afla dacă totul este în regulă sau dacă aveți modificări de făcut.Dacă aveți modificari de făcut, este dezirabil să la  realizați în decursul a 2-3 zile.  Veti mai primi  feedback editorial. Modificarile să le realizați tot în decursul a 2-3 zile.

Pasul 3:

Trimiteți articolul finalizat până la data de 7 octombrie în același format Google drive la același link.

Este preferabil ca articolul să aibă o lungime de maximum 6 pagini, fără pagina cu referințele bibliografice (acesta este un criteriu de respingere a unui articol).

Pasul 4:

Articolul finalizat va fi încărcat pe același link, va ajunge iar la echipa editorială din Choice a Newsletter-ului și va trece printr-un proces de feedback, atât pe conținut, cât și pe aspect.

Pasul 5: 

Articolul va fi publicat în ediția din luna octombrie a Newsletter-ului APR.

 Ghid scurt, actual, pentru scrierea unui articol care se afla și-n dosarul la care veți primi acces

  1. Alegeți o tema actuală și de impact.
  2. Căutați articolele științifice actuale, printre care meta-analize, revizii sistematice, experimente științifice, studii longitudinale care să  documenteze adecvat articolul. Aceste articole vor fi citate prin numere în text sau în stilul APA și vor fi listate la finalul textului.
  3. Structura textului:
  • Introducere – prezentați succint tematica prin cele mai importante informații care vor fi detaliate în cuprins.

  • Cuprins – Aici va exista conținutul citat. Textul va prezenta acele informații fundamentale, conceptele cheie  pentru înțelegerea tematicii alese, fără detalii de prisos.

  • Concluzii – Scurte precizări despre importanța temei dezvoltate în cuprins.

 

Ghid mai lung pentru scrierea unui articol

https://docs.google.com/document/d/1Hcr2uOmzX17vh4GrJSSeoTm57JgQQmpMpA7-SWMvUSE/edit# 

Pentru orice întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne contactați!

Mult spor!

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR