Conferința Asociației Psihologilor din România

C

Conferința Asociației Psihologilor din România, marea conferință națională de psihologie, va avea loc anul acesta pe 11-14 noiembrie, în format online.

În cele 4 zile de conferință, vei putea participa la workshopuri, prelegeri, prezentări de lucrări și dezbateri pe diverse teme legate de psihologia actuală și cea din viitor.  

Când?  11-14 noiembrie 2021.

Organizator? APR și Universitatea din București.

Unde? Online.

Public țintă: psihologi din domeniul clinic, organizațional, educațional, militar, consilieri, psihoterapeuți, specialiți în Resurse Umane, studenți și pasionați de psihologie.

Secțiuni:

  •   27 de workshopuri din toate domeniile aplicative ale psihologiei
  •   8 dezbateri pe problematici de actualitate din fiecare ramură a psihologiei
  •   16 secțiuni de lucrări individuale/sau simpozioane
  •   9 invitați internaționali la secțiunea de Keynote Speakers

 Invitați:

  •   9 Keynote Spekers (Leslie Greenberg, Robert Krueger, Andrew Elliot, Reeshad Dalal, etc).
  •   45 de moderatori de workshopuri (e.g., Silviu Matu și Daniel David, Ioana Iuga, Georgiana Roșca, Tamara Macea și Oana David, Diana Vasile, Doru Vasile Marineanu, Ticu Constantin, Ana-Maria Cazan, Laura Teodora David și Camelia Truța, Csaba Kiss, Iulia Ciorbea și Cătălin Nedelcea, Oana Cobeanu și Doriana Silion, Mădălina Petrescu și Valentina Neacșu, Eugen Avram, etc).
  •   8 moderatori de dezbateri (e.g., Dragoș Iliescu, Florinda Golu, Roxana Maier, Delia Vîrgă, Andrei Ion etc).

Acreditare: Conferința va fi creditată de către Colegiul Psihologilor din România.

Înscrieri aici: https://conferinta.apsi.ro/     

E imposibil să desprinzi semnificația acestei conferințe de ceea ce înseamnă APR – căci este manifestarea națională a celei mai mari și mai vechi asociații profesionale a psihologilor.

APR a fost înființată în 5 martie 1964 moștenind tradiția academică a societăților înființate de Florian Ștefănescu-Goangă (Societatea de Psihologie – 1931) şi Constantin Rădulescu-Motru (Societatea de Cercetări Psihologice – 1934).

Reactivată după 1990 și reorganizată prin prisma noilor reglementări legislative, căzută din nou într-un con de umbra după înființarea Colegiului Psihologilor din România și reactivată iarăși în 2017 – APR este fără doar și poate cea mai veche și mai reprezentativă organizație profesională a psihologilor din România.

Una din principalele sale activități este această conferință: conferința națională de psihologie. Este o conferință științifică – adică este centrată preponderent pe producția științifică autohtonă și pe ceea ce este nou, creat sau adaptat în România. Avem desigur în pre-ziua conferinței (11 noiembrie) și o zi întreagă dedicată workshopurilor – și avem un număr considerabil de workshopuri, ținute de unii dintre cei mai reputați cercetători și formatori din țară. Conferința propriu-zisă este centrată însă pe zilele de 12-14 noiembrie, 3 zile în care vom avea prezentări orale, simpozioane dedicate unor teme fierbinți, mese rotunde și, evident, keynotes din partea unor psihologi celebri din străinătate și din țară.

Participarea la această conferință a fost pentru mine întotdeauna un festin dual: intelectual și social: de la oportunitatea de a vedea ce este nou, cine la ce temă interesantă mai lucrează și ce noutăți pătrund în practica psihologilor din România, la plăcerea de a revedea colegi și prieteni dragi, cu care uneori, din păcate, nu ne vedem decât așa, o dată la 2 ani, cu ocazia acestei conferințe.

Instituțiile cu iz politic în profesie scot din noi tot ceea ce este mai rău și, la fel ca în politica națională (cum am putea fi altfel!) ne dezbină. Conferința APR are zero implicații “politice” – totul este despre știință și despre practica orientată științific: este evenimentul care ne unește.

Haideți așadar alături de noi la această excelentă conferință – chiar dacă în acest an o vom desfășura din păcate online (deh, așa cum spunea cronicarul, bietul om e sub vremuri), este o tradiție care ne marchează ca profesie.

Să ne vedem cu toții cu bine, pe 11-14 noiembrie 2021!     

Mesajulul preşedintelui Asociaţiei Psihologilor din România (APR)

Organizarea conferinței Asociației Psihologilor din România (APR) este evenimentul academic și profesional principal al comunității psihologilor din România. Înființată în 1964, APR a devenit organizația reprezentativă a psihologie din România, membră în International Union of Psychological Science, organizație unde APR reprezintă și astăzi România.

Conferința APR aduce împreună oamenii de știință, practicienii și “scientists-practitioners” din domeniu și din domenii conexe, care, prin legături și colaborări bidirecționale, împing știința și profesia psihologiei din țară spre calitate, dezvoltare și integrarea în știința și practica internațională a psihologiei. De asemenea, conferința APR este cadrul în care studenții în psihologie sunt familiarizați cu comunitatea psihologilor din țară, comunitatea în care se formează și pe care apoi o vor defini ca oameni de știința/practicieni.

Organizarea în acest an, 2021, a conferinței APR în București înseamnă o valorizare a celei mai mari comunități de psihologi din România și onorarea locului unde s-a format și s-a dezvoltat inițial Asociația Psihologilor din România. Într-adevăr, după înființarea din 1964 în București, APR a avut prima conferință națională în 1966, organizată tot în București.

Colegii din comitetele științifice și de organizare au pregătit un program absolut remarcabil, care nu doar să satisfacă nevoile/interesele/valorile diverse ale membrilor comunității APR, dar care să și creeze nevoie/interese/valori noi, unele la care încă nici nu vă gândiți, în acord cu cele mai bune practici internaționale în domeniu.

Vă invităm așadar la acest eveniment major al psihologiei românești și aștept cu drag să vă salut și să ne reconectăm în acest cadru!

Cu prețuire,

Prof. Univ. Dr. Daniel David

Președintele Asociaţiei Psihologilor din România (APR)

Website: http://www.apsi.ro

_______________________________________________________________________________

Mesajul Președintelui Comitetului de Organizare

Este o plăcere și o onoare să adresez acest cuvânt de bun venit membrilor APR, tuturor psihologilor din România și tuturor celor interesați în psihologia științifică, indiferent de profesie.

Am reușit la acest moment să stabilim atât datele cât și forma de derulare pentru conferința APR din 2021 – după multe frământări date de imprevizibilul timpurilor în care trăim.

După cum știți acum, conferința se va desfășura în format exclusiv online, căci nu există nici un fel de asigurări privind revenirea la normal către sfârșitul anului ci, din păcate, dimpotrivă, indicii că situația actuală se va perpetua. Ar fi fost ideal să ne vedem cu toții față în față și Universitatea din București era gata să ne primească și găzduiască în acest important eveniment. Știu că toți am fi dorit asta – parte din ce aduce important o conferință este socializarea directă între oameni care împărtășesc valori și interese dar care se văd rar – cu precădere în astfel de evenimente. De vreme ce siguranța și sănătatea membrilor noștri și a tuturor participanților este importantă pentru noi toți, decizia a fost clară: conferința APR se va desfășura exclusiv online. Haideți să vedem toți în asta o oportunitate și nu o problemă – sunt nenumărate moduri în care putem utiliza tehnologia în avantajul nostru.

Dacă întregul eveniment se va desfășura online, sezonul devine mai puțin important – noiembrie nu e cea mai bună lună pentru a vedea Bucureștiul dar e o lună perfectă pentru o conferință online. Datele stabilite pentru desfășurare vor fi așadar 11-14 noiembrie 2020.

Lucrăm intensiv pentru a găsi formatul perfect pentru interacțiunea dintre noi și vom reveni în cel mai scurt timp cu detalii – dar fiți siguri că va fi o conferință pe cinste, cu invitați de marcă, prezentări de calitate, interacțiune intensă: Evenimentul anului 2021 în psihologia din România!

Prof. Univ. Dr. Dragoş Iliescu

Secretar-General APR

Președintele Comitetului de Organizare

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR