Tema lunii APRILIE: Arta în Psihologie

T

În această lună am avut ca inspirație World Art Day, care a avut loc pe 15 aprilie. Conform UNESCO, această zi este „o celebrare care contribuie la consolidarea legăturii dintre creația artistică și societate, […] o ocazie de a scoate în evidență educația prin artă în școli […].” Pornind de la aceste idei, am decis ca în această ediție a Newsletter-ului APR să aprofundăm modurile de a utiliza arta, importanța acestora și implicațiile lor în domeniul psihologiei. 

Astfel, Mihaela Abagiu prezintă în articolul său Beneficiile Artei în Sănătate Mentală și Educație, vorbind, de asemenea despre creativitate, terapie prin artă și educația prin artă. Dacă până acum nu ați inclus încă arta în viețile voastre, veți avea ocazia să aflați motivele pentru care acest lucru este benefic (conform literaturii de specialitate) lecturând acest articol. 

Din articolul Andreei Rățoi veți avea ocazia să aflați mai multe despre modul în care metafora și poveștile pot fi utilizate în terapie, când funcționează acestea și care sunt câteva recomandări pe care este bine să le aveți în vedere atunci când apelați la Metaforă și poveste atât în terapia cu copiii, cât și cu adulții. 

Nu în ultimul rând, APR vă invită la cea de-a XIV-a Conferință a Asociației Psihologilor din România, cu tema „Conectați la viitor: Psihologie și Tehnologie”. Puteți afla mai multe detalii lecturând secțiunea dedicată și accesând site-ul oficial https://conferinta.apsi.ro/.

Alte Contribuții la Newsletter

Recenzie științifică: Andreea Soare, Mihaela Abagiu 

Copy Editor: Laura Bercea.

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR