Având în vedere multitudinea de factori genetici implicați în autism, este foarte puțin probabil să găsim o soluție minune pentru combaterea acestei dificultăți de dezvoltare. Mai mult, evoluția persoanelor cu TSA la vârsta adultă este încă greu de prezis. În aceste condiții, conștientizarea nevoilor persoanelor cu TSA devine esențială. Înțelegerea specificului TSA este necesar nu doar specialiștilor care contribuie direct la managementul simptomelor (psihiatrii, psihologi clinicieni, terapeuți) ci și profesioniștilor din alte domenii (educatori și profesori). Nu în ultimul rând, într-o societate civilizată orice om care se poate întâlni cu astfel de indivizi ar trebui să le cunoască și să le poată respecta drepturile și nevoile.
Acestea fiind spuse, prin prezentul număr al newsletter-ului încercăm să contribuim la nevoia generală de cunoaștere și conștientizare a tulburărilor de spectru autist. Veți putea regăsi materiale despre:
Ioana - Andreea Rățoi
Andreea Rățoi este dublu-absolventă de master, absolvind întâi Psihologia Sănătății-Cercetare Clinică și Optimizare Comportamentală și apoi masterul de Neurobiologie din cadrul Universității București. Este preocupată de psihologia clinică și cognitivă, în special de modul în care neuroștiințele pot ajuta la clarificarea proceselor psihologice și la selectarea de intervenții eficiente.