Știrile Lunii Martie

Ș

Luna martie vine cu vești bune!

Noul cod etic al APR a fost lansat

Pe 5 martie s-au împlinit 55 de ani de la ședința de constituire a Asociatiei Psihologilor din Romania (5 martie 1964).Cu această ocazie, APR a lansat codul etic revizuit, sub coordonarea Nicoletei Turliuc si Corneliei Mairean (UAIC Iași). Îl puteți consulta aici.

Un cercetător român a primit un grant oferit de fundația Chan Zuckerberg Initative în valoare de 2.5 milioane de dolari pentru cercetarea neurodegenerării.

Sergiu Pasca este asistent universitar la catedra de psihiatrie și științe comportamentale din cadrul Universității Standord.  Utilizând tehnologie proprie, dezvoltată în laborator, pentru a construi sisteme celulare umane 3D care se auto-organizează, capturează interacțiunile între neuroni și celule gliale și modul în care se transmit informațiile între regiuni neurale. Aceste modele, numite assembloids au  ca scop observarea programelor ce stau la baza maturării prelungite a neuronilor și astrocitelor pentru oameni și fac posibilă modelarea unor forme genetice specifice tulburărilor neurodegenerative.

Asociația Choice lansează o comunitate online

Choice este o organizație non-guvernamentală, înființată în 2015, care are ca scop facilitarea accesului publicului larg la informații de calitate din domeniul psihologiei. În luna martie a fost înființată comunitatea Choice, sub forma unui grup de Facebook, care va strânge la un loc oameni pasionați de psihologie și care vor să fie la curent și să discute cele mai noi studii din domeniu.

 

Mădălina Sava

Mădălina Sava este psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental. Este pasionată de cercetare, iar experiența sa profesională se extinde în mai multe arii: psihoterapie și consiliere, marketing, design comportamental și dezvoltare de produs în domeniul software.

Add comment

Arhivă Ediții

Pagina de Facebook APR