- Dialectical Behavior Therapy (DBT) – Tulburarea de personalitate borderline și dereglarea emoționala – 23-24 martie, București
Asociaţia de Hipnoterapie si Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale și Centrul pentru Studii de Psihoterapie Cognitiva organizeaza cursul de specialitate in regim de formare continua, cu tema „Dialectical Behavior Therapy (DBT) – Tulburarea de personalitate borderline și dereglarea emoționala” 20 credite (in curs) – Colegiul Psihologilor din Romania
După prima zi de introducere, care a avut loc pe 9 noiembrie la București (video integral pe www.cspc.ro) – acest eveniment propune alte două zile consecutive pe această temă, pentru aprofundarea și extinderea cunoștințelor despre acest model de tratament evidence-based. Scopul este cel de a oferi participanților o imagine mai detaliată a instrumentelor, tehnicilor și strategiilor utilizate în DBT, pentru a permite folosirea imediată a acestora în practica clinică de zi cu zi a fiecărui profesionist din domeniul sănătății mentale.
Prezentarea teoretică a modelului va fi însoțită pas cu pas de informații clinice și îmbogățită cu exemple și exerciții în care participanții vor fi implicați activ. Mai multe informații despre eveniment puteți găsi aici.
Inscrierile se pot face pana in data de 03 MARTIE inclusiv, pe adresa de mail: florentinapopisteanu@yahoo.com, in care sunteti rugati sa specificati:
- pentru CURS DBT Martie 2019
- numele asa cum apare in cartea de identitate
- numar de telefon si adresa de mail
2. Conferința Națională “ Stresul Anxietatea și Depresia” – București, Ediția a 7-a
Între 19-20 aprilie 2019 va avea loc la București, Conferință Națională Interdisciplinară “Stresul, Anxietatea, Depresia (S.A.D) – La ce pot duce netratate, ce maschează și ce ascund?” Coordonator științific al acestei conferințe este Prof. univ. dr. Mirela Manea iar partenerul principal este Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia. Conferința va cuprinde studii de caz, prezentari în plen, dezbateri interactive și o sesiune de postere.
Printre temele ce vor fi abordate la această conferință se numără:
- Importanța duratei corecte a tratamentului și a întreruperii treptate
- Interacțiuni medicamentoase frecvente în psihiatrie
- Provocarea somatizărilor
- Dependențe moderne
- Patologii cronice cu risc de suicid
- Administrativ psihiatric (malpraxis, certificat medico-legal psihiatric)
- Urgențe psihiatrice
- Schizofrenia sub control medicamentos
Pentru detalii și înscriere: Andra Bumbac, andra.bumbac@houston.ro, tel: 0756.030.372. Înscriere online: http://despre-depresie.ro/inscrieri/
- A XIII-a Conferință Națională a Asociației Psihologilor din România – APR Re-StartPlus
Între 22-24 noiembrie 2019, la Cluj-Napoca, APR reia tradiția conferinței naționale, o restartare ce-și propune să ardă etapele pierdute, pentru a ne conecta cât mai rapid la psihologia internațională.
Cea de-a XIII-a Conferință Națională a APR își propune:
(1) Să aducă împreună psihologii din România, pentru (a) a întări comunitatea, prin încredere, solidaritate și cooperare profesională, (b) a înțelege starea psihologiei naționale și internaționale (atât a aspectelor clasice. Cât și a celor emergente) și (c) a gândi direcții majore de dezvoltare a psihologiei în țară.
(2) Să aducă alături de psihologi, profesioniști din domenii conexe (medici/biologici/profesori/economiști, etc.), pentru a stimula interacțiuni care să susțină cercetări interdisciplinare, cu impact pragmatic inovativ, și noi zone pentru profesia de psiholog.
(3) Să stabilească prin secțiuni speciale o coordonare APR-CPR, pentru a propune o viziune strategică integrată pentru psihologia din România în următorii ani (ca știință și profesie).
(4) Nu în ultimul rând, se vor conferi premiile APR, se vor prezenta/lansa o serie de documente strategice (ex. ghiduri/coduri) și se va analiza oportunitatea unei reviste naționale.
Conferința va include keynote-uri invitate, workshop-uri (invitate și autopropuse), lucrări științifice (autopropuse) și mese rotunde (invitate), reflectând întreaga diversitate a psihologiei științifice (ex. specializările clinic – educațional – organizațional și subdomeniile lor și/sau cele de interacțiune între ele).
Sabrina Răileanu – jurnalist la bază şi om cu reflexul condiționat să întrebe “De ce?” – a studiat psihologia la Universitatea Bucureşti și urmează procesul de formare în psihoterapie Gestalt. E pasionată de mecanismele creativității și de cele ale învățării și dezvoltării umane, în paralel lucrând ca trainer organizațional.